ÖSYM Uzman Yardımcısı Alımı: Sınav ve Başvuru Detayları

ÖSYM Uzman Yardımcısı Alımı: Sınav ve Başvuru Detayları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Genel İdare Hizmetleri sınıfında 7’nci dereceli kadroya alım yapacak! Başvurular 19.12.2023 - 02.01.2024 tarihleri arasında isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden elektronik olarak yapılacak. KPSS Lisans sınavı sonuçlarına göre adaylar değerlendirilecek. Detaylar ve güncellemeler için resmi siteden takip edebilirsiniz.

ÖSYM Uzman Yardımcısı alımı için gerçekleştirilecek giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Yazılı sınav 11.02.2024 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavın detayları, sınavdan en az 10 gün önce bu adresten ilan edilecektir.

Başvuru ve Son Başvuru Tarihi

Başvurular, 19.12.2023 - 02.01.2024 tarihleri arasında Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresinden elektronik ortamda yapılacaktır. Posta veya şahsen başvuru kabul edilmeyecektir.

2023/06/25/mebbb.jpg

Başvuru Şartları

Başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

  1. 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavlarında, yukarıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden en az birinde asgari 65 puana sahip olmak.
  2. Yurt içinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin belirtilen bölümlerinden birini tamamlamış olmak veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.
  3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları karşılamak.
  4. 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  5. Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü olmamak.

2023/06/05/mebb.jpg

Değerlendirme ve Göreve Başlama

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, KPSS puanlarına göre değerlendirilecek. En yüksek puandan başlayarak, ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecektir. Adaylar, başkanlığın kurumsal mevzuatına göre 3 yıl boyunca ilgili sınavlara katılamama gibi kısıtlamaları kabul etmiş sayılacaktır.

ÖSYM Uzman Yardımcısı alımı hakkında daha fazla bilgi ve güncellemeler için resmi İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresini takip edebilirsiniz.