Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminleri: Muğla'da Yarın Beklenen Şiddetli Yağışlar ve Alınması Gereken Önlemler!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminleri: Muğla'da Yarın Beklenen Şiddetli Yağışlar ve Alınması Gereken Önlemler!

Muğla'da beklenen şiddetli yağışlar öncesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıyor! Yarın sabah başlayacak yağışlar, sel ve su baskını riskini artırabilir. Vatandaşlar, dere yataklarından uzak durmalı ve güvenli alanlarda bulunmalı. Muğla Valiliği, olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda çağrı yapıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Muğla'da yarın çok kuvvetli ve yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağış yaşanması bekleniyor. Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermesi ve akşam saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor.

Yağışın Şiddetinin Sebepleri

Yağışların bu kadar şiddetli olmasının nedeni, Akdeniz'den gelen soğuk hava kütlesinin karayla buluşmasıdır. Soğuk hava kütlesinin Muğla üzerinde yoğunlaşması, şiddetli yağışlara sebep olmaktadır.

2023/06/12/yagis.jpg

Uzmanların Uyarıları ve Alınması Gereken Önlemler

Uzmanlar, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve hortum oluşma riskine karşı dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapıyor. Vatandaşlardan, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Olumsuzluklara Karşı Önerilen Önlemler

  1. Vatandaşlar, sel ve su baskını riski olan bölgelerden uzak durmalı.
  2. Dere yataklarına ve su birikintilerine yaklaşılmamalı.
  3. Yıldırım düşme riski yüksek olan açık alanlarda ve ağaçların altında durulmamalı.
  4. Mümkünse evlerden ve işyerlerinden çıkılmamalı.
  5. Araçlar, sağlam ve güvenli alanlara park edilmeli.
  6. Gerekli durumlarda, yetkililerin uyarılarına uyulmalı.

2023/06/12/yagmur.jpg

Muğla Valiliği'nden Önemli Uyarı

Muğla Valiliği, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyarıyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yarın ilimizde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve hortum oluşma riski vardır. Vatandaşlarımızdan, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, Muğla'da yaşayan tüm vatandaşları, olası olumsuzluklara karşı tetikte olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırıyor. Yağışlarla ilgili son dakika gelişmeleri için takipte kalmayı unutmayın!