İŞKUR'dan Yeni Yılda 8.000 Personel Alımı Yapılacak! Başvuru Şartları ve Detaylar

İŞKUR'dan Yeni Yılda 8.000 Personel Alımı Yapılacak! Başvuru Şartları ve Detaylar

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılında gerçekleşecek 7 bin 158 yeni personel alımı için hazırlıklara başladı. Sözleşmeli, tarım işçisi ve uzman yardımcısı pozisyonlarıyla gerçekleşecek alım, başvuru süreciyle ilgili detayları yakında duyuracak. İnsan kaynağını güçlendirmeyi hedefleyen Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakan İbrahim Yumaklı'nın TBMM'deki bütçe görüşmelerinde duyurduğu 7 bin 158 yeni kadronun dağılımını belirledi.

2023/09/26/personell.jpg

TARIM ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Bakanlık, personel alım tarihi konusunda bilgi vermezken, 2024 yılının ilk aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

TARIM ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Bakanlık, 2024 yılında 5 bin 500'ü sözleşmeli, 1500'ü tarım işçisi ve 158'i tarım ve orman uzman yardımcısı olmak üzere toplam 7 bin 158 pozisyon/kadro ihdas etti. İşte detaylar:

Sözleşmeli Personel Alımı:

Bakanlık, taşra teşkilatında istihdam edilecek 5 bin 500 sözleşmeli personeli, ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile KPSS puanları ve aday tercihleri dikkate alınarak alacak.

2023/09/26/personelll.jpg

Tarım İşçisi Alımı:

Bakanlığın doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatında istihdam edilecek 1500 tarım işçisi, İŞKUR üzerinden kura usulü ile belirlenecek.

Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Alımı:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ıncı maddesi A/11 bendinde sayılan Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna ise 158 atama yapılacak. Bu alımda, yarışma sınavı ile personel seçilecek.

BAŞVURU VE ALIM DETAYLARI

7 bin 158 personel alımına dair başvuru şartları ve aranacak nitelikler, Bakanlık internet sitesinde önümüzdeki günlerde duyurulacak.

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yumaklı, "2024 yılında da insan kaynağımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Bakanlık olarak büyük ve güçlü bir aileyiz. Her bir ferdimizle tarımsal üretimdeki gücümüze güç katmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, personel alım sürecinin 2024 yılı içerisinde duyurulacağını belirtti ve yeni kadro ihdası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.