İŞKUR'dan 18-55 Yaş Arası 30.000 Personel Alımı Başvuru Ekranları Açıldı! İşte Detaylar...

İŞKUR'dan 18-55 Yaş Arası 30.000 Personel Alımı Başvuru Ekranları Açıldı! İşte Detaylar...

İŞKUR'un İşe Yönlendirme Yardımı hakkında bilgi almak isteyenler için kapsamlı rehber! Aile Bakanlığı'nın resmi web sitesine göre, 18-55 yaş arasındaki sosyal yardım alıcıları, İŞKUR iş görüşmelerine yönlendirilerek nakdi yardımlardan faydalanabilecek. Başvurular kimlikle yapılabiliyor ve ödemeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirleniyor.

Aile Bakanlığı'nın resmi web sitesinden alınan son bilgilere göre, İŞKUR tarafından işe yönlendirme yardımı yapılacak. 18-55 yaş arasında olan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çalışabilir olarak değerlendirilen bireylere nakdi yardım yapılacak.

2023/09/26/personell.jpg

Aile Bakanlığı Açıklaması

Yardımdan faydalanmak isteyenler için bakanlık resmi web sitesinde şu açıklamayı yaptı:

"3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çalışabilir olarak değerlendirilen bireylere İŞKUR'a bildirilen sosyal yardım yararlanıcılarına nakdi yardımlar yapılmaktadır."

Kimler Yararlanabilir?

Yardımdan kimlerin faydalanabileceği merak konusu oldu. Aile Bakanlığı, işe yönlendirme yardımı kapsamında İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının bu destekten faydalanabileceklerini belirtti.

2023/09/26/personelll.jpg

Başvuru Detayları

Başvuruları nasıl yapacakları konusunda şartları taşıyan bireylerin merak ettiği bir konu. Bakanlık sitesinde yer alan habere göre, İŞKUR tarafından işe yönlendirildikleri Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları, bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde bu ödemeden faydalanabilecekler.

Kimlik İle Başvuru Yeterli

Başvuruda bulunacak adayların sadece kimlikleri ile başvuru yapabilecekleri belirtildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından 1 yıl içinde azami 3 defa olmak üzere aylık asgari ücretin en fazla %10'una kadar yardım yapılabilir.

Ödeme Detayları

Yardım başvurularına ilişkin yapılacak ödemelerin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlendiği açıklandı. Bu destek, ihtiyaç sahiplerine ekonomik anlamda önemli bir yardım sunmaktadır.