Hava Durumundan Az önce 13 İl İçin Kar ve Yoğun Sis Uyarısı Geldi! O Tarihte Önleminizi Hemen Alın

Hava Durumundan Az önce 13 İl İçin Kar ve Yoğun Sis Uyarısı Geldi! O Tarihte Önleminizi Hemen Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde yoğun yağışlar ve sıcaklık düşüşü bekleniyor. Kuvvetli yağışların özellikle Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Karadeniz kıyıları ile bazı iç kesimleri etkilemesi öngörülüyor. 13 il için yapılan uyarılara dikkat ederek güvenli önlemleri almak önemlidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en son tahminlerine göre Türkiye genelinde hava durumu çok bulutlu olacak, Marmara'nın kuzeybatısının dışında genel olarak yağışlı geçeceği öngörülmektedir. İşte detaylar:

Yağışlı Bölgeler ve Türleri

Kıyı kesimleri ile güneydoğu kesimlerde yoğun yağmur ve sağanak beklenirken, diğer bölgelerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek rakımlarda kar şeklinde görülebilir.

2023/06/12/yagmurrr.jpg

Kuvvetli Yağış Beklenen Alanlar

Yağışların özellikle Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevresinde kuvvetli olması öngörülmektedir.

Dikkat Çekici Hava Olayları

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sıcaklık Değişiklikleri

Hava sıcaklıklarında güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacakken, diğer bölgelerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalma beklenmektedir.

2023/06/12/yagmur.jpg

Rüzgar Durumu

Rüzgar genellikle güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek, ancak Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esecektir.

13 İl İçin Özel Uyarılar

Meteoroloji 13 il için sarı kodlu uyarılar yayınladı. Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı kodlu yağmur uyarısı yapılırken; Diyarbakır, Bingöl, Elazığ, Konya, Erzincan, Malatya, Sivas, Tunceli, Aksaray ve Batman için sarı kodlu kar ile yağmur uyarısı geldi. Halkın bu hava koşullarına karşı dikkatli olması önemlidir.