Emeklilere Bayram İkramiye Zam mı Yüzde 150 Oldu!

Emeklilere Bayram İkramiye Zam mı Yüzde 150 Oldu!

Emekliler için bayram ikramiyesi alacakları tutarlarda yapılan zamlar ve ödeme tarihleri üzerine çalışmalar hız kazandı. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte detaylar:

Bakan Işıkhan, "2018 yılında bunu hayata geçirdik. 2 bayram için 2 bin TL ile başladık. 2021 yılında 2200 TL'ye, 2023 yılında 4 bin TL'ye yükselttik. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon TL bayram ikramiyesi olarak ödeme gerçekleştirdik." şeklinde açıklama yaptı.

Geçtiğimiz yıl yapılan artışla ikramiye 2 bin liraya çıkarılmış ve 2023 yılında tüm emeklilere iki bayramda 4 bin lira ödenmişti. Ardından Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla tüm emeklilere bir kereliğine 5 bin liralık ek bir ikramiye ödemesi de yapılmıştı. Böylece 2023 yılında emeklilere 9 bin lira ikramiye ödenmişti.
 

2024 Bayram İkramiyesinde Zam Beklentileri

2024 yılını 'Emekliler yılı' ilan eden Hükümet, bu yıl için bayram ikramiyelerine zam yapmaya hazırlanıyor. Gazeteci Faruk Erdemli, emekli ikramiyeleri için masada iki formül bulunduğunu açıkladı.

Birinci formülde, emeklilerin yapılan refah payı dahil yüzde 49,25 oranında artış yapılması öngörülüyor. Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak ve emekliler her iki bayramda 6 bin lira ikramiye alabilecekler.

İkinci formülde ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamı göz önünde bulunduruluyor. Buna göre, 2 bin liralık ikramiye 5 bin liraya çıkarılırsa yüzde 150 artış gerçekleşecek ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi söz konusu olabilecek. Bu formülün masada olduğu belirtiliyor. Böylece emeklilerin toplam ikramiye ödemeleri, yeni taban maaş olan 10 bin liraya çıkartılması hedefleniyor.
 

Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Ödenecek?

Emekli bayram ikramiyesi düzenlemesinin Mart ayında Meclis'e gelip yasalaşmasının ardından Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödemelerin yapılması öngörülüyor.

Ramazan Bayramı ikramiyesinin 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10-15 Haziran arasında ödemelerin yapılması bekleniyor. Bu süreçte emekliler, bayram coşkusunu daha da artıracak bu ekonomik katkıyı beklemeye devam ediyorlar.