Ehliyet ve Kimlik Yenileme İçin Son Tarih 31 Aralık 2023! O Tarihe Kadar Yenilemeyenlere Para Cezası Verilecek

Ehliyet ve Kimlik Yenileme İçin Son Tarih 31 Aralık 2023! O Tarihe Kadar Yenilemeyenlere Para Cezası Verilecek

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu açıklamaları, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve yanlış iddiaları düzeltmek amacını taşıyor. Ehliyet ve kimlik sahipleri, belirtilen tarihleri göz önünde bulundurarak gerekli güncellemeleri yapmalıdır.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında ortaya atılan yalan beyanlarla yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı. İşte merkezin açıklamalarıyla ilgili detaylar:

Kimlikler İçin Değiştirme Tarihi Belirsiz

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kimlikler için herhangi bir değiştirme tarihi olmadığını belirtti. Bu açıklama, basında yer alan yanlış iddiaları düzeltmek amacıyla yapıldı.

2023/09/19/ehliyet.jpg

Ehliyetler İçin Son Değiştirme Tarihi: 31 Aralık 2024

Merkez tarafından yapılan bir diğer önemli duyuru ise ehliyetlerle ilgiliydi. Ehliyetler için son değiştirme tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarih, geçerli ehliyet sahiplerinin belgelerini güncellemeleri için son fırsat olarak açıklandı.

Nüfus Cüzdanları Hakkında Doğru Bilgiler

Merkez, basında yer alan yanıltıcı iddialara karşı net bir duruş sergiledi. Nüfus cüzdanları için ileri sürülen, "Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek" iddiasının doğru olmadığını vurguladı. Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı başvurusu yapılmadan geçerli olduğu ve belirlenmiş bir son tarih olmadığı açıklandı.

2023/09/19/ehliyett.jpg

Eski Tip Sürücü Belgeleri İçin Yeni Tarih: 31 Aralık 2024

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarihi düzeltti. İddia edilenin aksine, bu belgelerin değiştirme süresi 31 Aralık 2023 değil, 31 Aralık 2024 olarak açıklandı.