Can Suyu Geliyor! Bakan Az Önce Duyurdu! Herkese Finans Desteği

Can Suyu Geliyor! Bakan Az Önce Duyurdu! Herkese Finans Desteği

Antalya'daki şiddetli yağışlardan zarar gören esnafa Ticaret Bakanlığı'ndan 100 milyon lira finansman desteği geliyor. Bakan Bolat, kredi borçlarının ertelenmesi talebini değerlendirerek pazartesi günü fonun aktarılacağını duyurdu.

Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar, birçok esnafı olumsuz etkiledi. Ancak Ticaret Bakanlığı'ndan gelen müjdeli haber esnafı rahatlatacak nitelikte. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya'daki esnafa 100 milyon lira finansman desteği sağlanacağını duyurdu.

Bakan Bolat'tan Kredi Borçlarının Ertelemesi Talebine Yanıt

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda gerçekleşen "Esnaf Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere'nin kredi borçlarının ertelenmesi talebi üzerine harekete geçen Bakan Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdulkadir Akgül ile görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

"Pazartesi Sabahı Hesaplarda 100 Milyon Lira Olacak"

TESKOMB Başkanı Akgül'ün Halk Bankası ile yapılan görüşmelere ilişkin bilgilendirmesini paylaşan Bakan Bolat, "Halk Bankası'nın kısa sürede kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili gerekli yazıyı hazırlayacağını ve konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde takip edileceğini" ifade etti. Bolat, "TESKOMB, Ticaret Bakanlığımızla ilgili bir kuruluş. Esnafımızın yanında olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Bu çerçevede, Antalyalı esnaf ve sanatkarlarımıza 100 milyon lira daha finansman desteği sağlıyoruz. Daha önce 50 milyon lira destek sağlamıştık. Pazartesi sabahı 100 milyon lira hesaplarda olacak. İlgili birimler, ihtiyaçları doğrultusunda gerekli işlemleri yapacaklar" şeklinde konuştu.