Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 Satıştan Kalktı! Üretim Hizmeti'de Durduruldu

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 Satıştan Kalktı! Üretim Hizmeti'de Durduruldu

Apple'ın patent davası nedeniyle duran Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 satışları, teknik servis imkanlarını da etkilemeye başladı. Garantisi biten kullanıcılar, şu an için onarım hizmetinden mahrum kalacak. Ancak Apple Care planı sahipleri şanslı, onlar hala onarım hizmetinden yararlanabilecekler. Apple, durumdan etkilenen kullanıcılara bilgi verecek.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir patent ihlali davası, ABD'de Apple'ı Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışını durdurmaya zorladı. Ancak bu olayın yalnızca satışı değil, aynı zamanda teknik servis hizmetini de nasıl etkileyeceği konusu gündeme geldi.

Teknik Servis İmkanları Olumsuz Etkilenecek

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, yaşanan yasak, özellikle eski modellerin teknik servis imkanlarını olumsuz etkileyecek. Artık garantisi bitmiş olan Apple Watch modellerini tamir etme yeteneği ortadan kalkacak.

applee.jpg

 

Garantisi Biten Apple Watch'lar İçin Onarım Hizmeti Sonlandı!

Apple, SpO2 (kandaki oksijen değerini ölçme özelliği) sensörleriyle ilgili bir patent davasını kaybetti ve ABD'de bu nedenle Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışını durdurdu. Karara göre, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) uyguladığı yasak kaldırılana kadar Apple, garantisi bitmiş olan bu akıllı saat modelleri için onarım hizmeti sunamayacak.

Apple Care Planı Sahipleri Şanslı

Aapple.jpgpple Care planı satın alan kullanıcılar için durum biraz farklı. Onarım hizmetinden yararlanmaya devam edebilecekler. Maalesef, Apple Care planı olmayan ve garanti süresi dolmuş kullanıcılar ise teknik servis ihtiyaçları için başka firmalara yönlendirilecekler.
 

Olumsuz Etkilenen Kullanıcılara Apple'dan Haber Var

Apple, yasak sona erdikten sonra onarım hizmetini tekrar sunmaya başlayacağını ve durumdan olumsuz etkilenen kullanıcılarla iletişime geçeceğini belirtiyor. Bu durum şu an için yalnızca ABD'yi kapsıyor gibi görünse de, global bir etkileşim olup olmayacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Apple'ın Başına Gelen Bu Durum Hakkında Düşünceleriniz Neler?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'ın yaşadığı bu sıkıntılı durum hakkında sizlerin düşüncelerini merak ediyoruz. Yaşanan bu gelişmeler, Apple kullanıcılarını nasıl etkileyecek? Sizce Apple, bu zorluğun üstesinden nasıl gelecek?