Güldür Güldür Show, Skandal Skeç Sonrası Yayından Kaldırılıyor: Gazilere Yapılan Saygısızlık Büyük Tepki Çekti

Güldür Güldür Show, Skandal Skeç Sonrası Yayından Kaldırılıyor: Gazilere Yapılan Saygısızlık Büyük Tepki Çekti

Show TV'de ekranlarında yayınlanan Güldür Güldür Show, Türk ordusunun kahraman gazilerini hedef alan skandal bir skeç nedeniyle büyük tepki alarak yayından kaldırılıyor. Ali Sunal'ın da yer aldığı program, sosyal medyada infial yaratırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve AK Parti İzmir Milletvekili Ali Çelebi gibi isimlerden sert tepkiler geldi.

Türkiye'nin sevilen komedi programlarından biri olan Güldür Güldür Show, son yayınında yaşanan skandal bir skeçle gündeme geldi. Sözde mizah anlayışı altında Türk ordusunun kahraman gazilerini hedef alan skeç, sosyal medyada büyük bir infiale neden oldu. Programın yıldızı Ali Sunal ve Show TV, bu skandal skeç nedeniyle büyük bir tepki dalgasıyla karşı karşıya.

Skandal Skeç ve Tepkiler

 Skeçte, bir gaziye yönelik kullanılan "Tamam en gazi sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" ifadeleri sosyal medyada hızla yayıldı. Ayrıca, gazilere tanınan ayrıcalıklar ve "gazikart" ile dalga geçilmesi tepkileri artırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda skandalı kınarken, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Çelebi, "Bu skeç amacını aşmıştır, bu bölüm yayından kaldırılmalı ve gazilerimizden özür dilenmelidir." dedi.

RTÜK İncelemesi

 RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, skandal skeç nedeniyle inceleme başlattıklarını açıkladı. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Güldür Güldür Show'un Yayından Kaldırılması İddiaları

 Skandalın ardından gelen yoğun tepkiler ve RTÜK incelemesi sonrasında Güldür Güldür Show'un yayından kaldırılacağına dair iddialar ortaya atıldı. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi. İnceleme sonuçlarına göre programın akıbeti netlik kazanacak ve alınacak karar kamuoyuyla paylaşılacak.

Gelişmeleri takip ediyor ve yeni bilgiler geldikçe sizleri bilgilendireceğiz