Ramazan Ayında En Çok Alınan Pideye Rekor Zam Geldi!

Ramazan Ayında En Çok Alınan Pideye Rekor Zam Geldi!

Ramazan ayına girerken ekmek ve pide fiyatlarındaki değişimleri merak ediyor musunuz? Türkiye genelinde fırıncılar zam taleplerini iletiyor. İstanbul'dan Sakarya'ya, fiyatlar bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor. Detaylar için okumaya devam edin!

Ramazan Ayı yaklaşırken, Türkiye'nin dört bir yanında insanlar bu mübarek ay için hazırlıklara başladılar. Milyonlarca insan oruç ayının gelmesiyle birlikte çarşıda, pazarda Ramazan telaşı içine girdi.

Ramazan Pidesine Olan İlgi Artıyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan iftar ve sahurun yanında Ramazan pidesine olan talep her geçen gün artıyor. Özellikle Ramazan ayı öncesinde gıda fiyatlarında yaşanan dalgalanmalarla birlikte ekmek ve pide fiyatları da gündemde yer alıyor. Fırıncılar, un fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmek ve pide fiyatlarına zam yapma taleplerini sıkça dile getiriyorlar. Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ekmek ve pide fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fırıncılar Zam Taleplerini İletti

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Haber Global'e yaptığı açıklamada, "Fırıncılarımızın zam taleplerini değerlendiriyoruz ve görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz toplantı sonrasında alacağımız kararı kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Ekmek Fiyatları Bölgeden Bölgeye Değişiyor

Özellikle İstanbul'da ekmek fiyatları ilçeden ilçeye değişkenlik gösteriyor. Bazı bölgelerde 200 gram ekmek 10 liradan satılırken, bazı yerlerde bu fiyat 15 liraya kadar çıkabiliyor. Benzer durum İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde de yaşanıyor.

Geçmiş Yıllara Bir Bakış: 2023 Pide Fiyatları

Geçen yıl Ramazan ayında 300 gram pide 10 TL'den satılıyordu. Ekmeğin fiyatı ise 5 TL idi. Şimdi ise vatandaşlar, Türkiye Fırıncılar Odası'nın alacağı kararı bekliyor. Kararın önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Sakarya'dan Zam Talebi

Sakarya Fırıncılar Odası, 330 gram Ramazan pidesini 20 liradan satmayı planlıyor ve bu konuda Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başvuruda bulundu.