PTT'nin Yeni Yılda Emeklilere 16.550 TL Ek Ödeme Müjdesi: Başvuru Şartları ve Detaylar Az Önce Açıklandı

PTT'nin Yeni Yılda Emeklilere 16.550 TL Ek Ödeme Müjdesi: Başvuru Şartları ve Detaylar Az Önce Açıklandı

PTT'nin duyurduğu müjdeli haberle, emekliye karşılıksız 15.000 TL devlet desteği başladı! E-devlet üzerinden başvurular alınıyor. 31 Aralık'a kadar tamamlanacak ödemeler aylık taksitlerle yapılacak. SSK, bağ-kur, memur ve EYT emeklileri destekten yararlanabilir. Detaylar için hemen başvurun!

Son günlerde emekli maaşı alan vatandaşlar için sevindirici bir gelişme yaşandı. PTT, emekliye karşılıksız ve geri ödemesiz 15.000 TL'lik devlet desteği ödemesi yapacak. Bu müjdeli haberle birlikte emekliler, başvuru süreçlerine başladı. İsterseniz Ziraat Bankası IBAN numarası üzerinden de ödeme alabilirsiniz. Devletin destek ödemeleri, milyonlarca emekli için devam ediyor. Aralık ayında emekli maaşı ödemeleri planlandığı gibi devam ederken, banka promosyon ödemeleri de hesaplara geçiyor. Üstelik, 7500 TL ve üzeri maaş alan emeklilere özel olarak duyurulan sürprizle, PTT üzerinden 15.000 TL'lik devlet desteği verileceği açıklandı. SSK, bağ-kur, memur emeklisi ve EYT emeklisi olan tüm emekliler bu ödeme hakkından yararlanabilecekler. Başvurularını e-devlet üzerinden yapmak isteyen emekliler, ek ödeme alma şartlarını yerine getirmeleri durumunda hak kazanacaklar.

2023/06/05/para12.jpg

Emekliye PTT'den 15.000 TL'lik Özel Destek

Emekli maaşı alan vatandaşlar, son günlerde zorlu bir dönemden geçiyor. SSK ve bağ-kur emeklileri, Ocak zammını beklerken, Aralık ayında yapılacak ek ödeme ve devlet desteği kampanyalarını yakından takip ediyorlar. Milyonlarca emekli için devletin sunduğu yeni bir ek ödeme desteği var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aralık ayında emekliye PTT üzerinden 15.000 TL'lik devlet desteği sağlanacak.

E-Devlet Üzerinden Başvurular Başladı

Aile Destek Paketi kapsamında emekli vatandaşlara sunulacak olan devlet desteği için e-devlet başvuru ekranı aktif hale getirildi. Emekliler, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yaparak devlet desteği başvurularını tamamlayabilirler. SSK, bağ-kur, memur emeklisi ve EYT emeklisi olan herkes başvuru yapabilir. Tek şart, emekli maaşı alan vatandaşın yaşadığı hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olmasıdır. Bu kriterlere uyanlar başvuru formunu doldurarak işlemlerini tamamlayabilirler.

2023/03/23/para.jpg

Ödemeler 31 Aralık'a Kadar Tamamlanacak

Emekli maaşı alanlara yapılan 15.000 TL'lik devlet desteği ödemeleri aylık taksitler halinde gerçekleşecek. Ödemeler, aylık en az 850 TL ve en fazla 1250 TL arasında olacak. Ayrıca küçük çocuğu olan ailelere de aylık 350 ile 650 TL arasında değişen çocuk destek bileşeni verilecek. Ödeme almak isteyen emekliler, belirlenen şartlara uygun olarak doldurdukları başvuru formunu 31 Aralık tarihine kadar tamamlayarak ödemelerini alabilecekler.