Milli Eğitim Bakanlığından Yarıyıl Tatil Uzatılma Kararı! Okullar 20 Şubatta Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığından Yarıyıl Tatil Uzatılma Kararı! Okullar 20 Şubatta Açılacak

Öğrencilerin merakla beklediği haber geldi! MEB takvimine göre, 5 Şubat Pazartesi günü okullar açılıyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden gelen açıklama, sömestr tatilinin ardından derslere devam edileceğini doğruluyor. Öğrenciler, 2023-2024 eğitim öğretim yılına heyecanla hazırlanıyor.

Öğrenciler, sınıflara dönmeye hazırlanıyor ve online eğitime dair sosyal medyada dolaşan spekülasyonlar yerine, net bilgiler arıyorlar. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamalar, okulların ikinci döneminin ne zaman başlayacağı konusunda bilgi veriyor. Merakla beklenen soru ise MEB takvimi ile uyumlu olarak 5 Şubat Pazartesi günü okulların açılıp açılmayacağı.

2023/06/05/meb.png

Sömestr Tatili ve Öğrencilerin Beklentileri

Resmi olarak 22 Ocak Pazartesi günü başlayan sömestr tatili, iki hafta sürecektir. Öğrenciler, tatilin ardından ikinci döneme odaklanmış durumda ve sınıflarına geri dönmeyi bekliyorlar.

2023-2024 MEB Takvimi ve Açıklamalar

MEB takvimine göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, çalışma tarihlerini belirtiyor. Ancak sosyal medyada dolaşan '15 tatil uzatıldı' veya 'ikinci dönem açılmayabilir' şeklindeki söylentiler, öğrenciler arasında belirsizlik yaratmıştı. Bu söylentilere karşı öğrenciler, doğru bilgiyi almak adına MEB kanallarına yönelerek 'okullar ne zaman açılacak' sorusunu sormaya başladılar.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Açıklaması

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Milli Eğitim takvimine dayanarak yaptığı açıklamada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin 5 Şubat Pazartesi günü başlayacağını doğruladı. Bu açıklama ile öğrencilere, sıralara geri dönmek için derslere ara verilmeyeceği bilgisi verildi.

2023/06/05/mebb.jpg

MEB Takvimine Göre Önemli Tarihler

  • 1. Ara Tatil: 13-17 Kasım
  • 15 Tatil: 22 Ocak-5 Şubat
  • 2. Ara Tatil: 8-12 Nisan
  • Eğitim-Öğretim Yılı Kapanışı: 14 Haziran

Öğrenciler ve veliler, bu tarihleri takip ederek eğitim sürecini planlayabilirler. Önemli olan, doğru ve güvenilir kaynaklardan bilgi alarak, okulların ne zaman açılacağı konusundaki belirsizlikleri ortadan kaldırmaktır.