Meteoroloji Uzmanlarından O İle Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı! Önleminizi Hemen Alın

Meteoroloji Uzmanlarından O İle Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı! Önleminizi Hemen Alın

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan uyarıya göre, yarın kuzeyden esecek kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği bildirildi. Vatandaşlar, olası çatı uçmaları, ağaç devrilmesi gibi risklere karşı tedbirli olmalı. Valilik, ulaşımda aksamaların yaşanabileceğine dikkat çekerek güvenlik önlemlerinin alındığını duyurdu.

Çanakkale'de yarın etkili olması beklenen fırtına, yetkililer tarafından önemle vurgulanarak vatandaşlardan olumsuz durumlar karşısında dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Güçlü Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor

Çevre uzmanları, Çanakkale ve çevresindeki bölgelerde rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli bir şekilde eseceğini ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde etkili olacağını belirtiyor.

2023/06/12/yagmurrr.jpg

Olumsuzluklara Karşı Uyarı

Ulaşımda olası aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşlardan özellikle dikkatli olmaları isteniyor.

Valilikten Önemli Açıklama

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın rüzgarın, Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği öngörülmektedir. Bu nedenle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız gerekli tedbirleri almış olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur" denildi.