Hava Durumundan 7 İl İçin Kar ve Fırtına Uyarısı Peş Peşe Geldi! Hafta Sonuna Kadar Önleminizi Alın

Hava Durumundan 7 İl İçin Kar ve Fırtına Uyarısı Peş Peşe Geldi! Hafta Sonuna Kadar Önleminizi Alın

Türkiye genelindeki güncel hava durumu tahminlerine göre, kuzey ve doğu bölgelerde bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor. Hava sıcaklıklarında genelde bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif esecek. Yerel hava durumu raporlarını takip etmek önemlidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin hava durumu detaylı bir şekilde incelendi. Bu güncellemeye göre, farklı bölgelerde farklı hava koşulları bekleniyor.

Kuzey ve Doğu Bölgeler: Bulutlu ve Yağışlı

Yurdun kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'nun doğusunun, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarının (Malatya hariç) yağışlı geçeceği görülüyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Pus ve Sis Beklenen Bölgeler

İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklentisi bulunuyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi olduğunu belirtmek önemlidir.

Hava Sıcaklığı Tahminleri

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar Durumu

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz'de ise yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu Tahminleri

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi'nde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Edirne

Hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak.

İstanbul

Parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Kırklareli

Parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Kocaeli

Parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Afyonkarahisar

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Bu güncel hava durumu bilgileri, MGM tarafından yapılan son değerlendirmeler doğrultusunda sunulmaktadır. Hava durumu değişiklikleri ve güncellemeler için yerel hava durumu raporlarını takip etmek önemlidir.