Ege Bölgesi Hava Durumu: Hafta Sonu Tahminleri ve Uyarılar!

Ege Bölgesi Hava Durumu: Hafta Sonu Tahminleri ve Uyarılar!

Ege Bölgesi'nde hafta sonu hava durumu: Meteoroloji raporlarına göre, parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece sis, pus, buzlanma ve don olaylarına dikkat! Afyonkarahisar 5°C-15°C, Denizli 11°C-20°C, İzmir 13°C-23°C, Manisa 12°C-21°C. İl il sağanak uyarıları: Kuzey bölgeler yağışlı, iç kesimler karla karışık. Çığ tehlikesi Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu açıklamasını yaptı. Hafta sonunu planlayacak olan vatandaşlar, 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusunun cevabını arıyor. Meteoroloji raporlarına göre, Ege Bölgesi'nde hava durumu çok bulutlu olacak. Ancak bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus olaylarına karşı uyarı yapıldı. Özellikle sürücülerin buzlanma ve dona karşı dikkatli olmaları önemlidir.

2023/06/12/yagis.jpg

Ege Bölgesi Detaylı Hava Durumu

Afyonkarahisar: 5°C, 15°C

Parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus olayları ile birlikte buzlanma ve don yaşanabilir.

Denizli: 11°C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenmektedir.

İzmir: 13°C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.

2023/06/12/yagmurrr.jpg

Manisa: 12°C, 21°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

İl İl Sağanak Uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre; ülkemizin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya, Elazığ, Tunceli, Iğdır haric), Güneydoğu Anadolu (Adıyaman hariç) ile Sakarya, Bilecik, Antalya ve Hatay çevrelerinde yağış bekleniyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmelidir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.